Карнобат
Карнобат запазва неотложната си лекарска помощ
TразмерT

„21 кабинет“ в Карнобат ще продължи да работи. Това е станало ясно по време на среща с граждани, инициирана от кмета на Община Карнобат Георги Димитров, съобщават жители на общината във Фейсбук.

С продължаването на работата на неотложната помощ, жителите на общината ще могат да получават навременна лекарска намеса. С решение взето преди време той е трябвало да се премести в УМБАЛ „Дева Мария“ в бургаския квартал „Ветрен“. Това обаче създава напрежение сред здравноосигурените в общината, които са около 80% от населението.

И сред лекарите от различните звена на здравеопазването в Карнобат се заражда напрежение. От МБАЛ, Спешна помощ, специалисти и лични лекари са давали дежурства в този кабинет. Неотложната помощ остава в Карнобат, поради факта, че от 11:00 часа на 4 февруари е прекратен сключеният договор между общопрактикуващите лекари и болница „Дева Мария“.

В срещата с кмета участие са взели и членовете на Комисията по здравеопазване в местния парламент, началникът на МБАЛ –Карнобат, на Спешна помощ и общопрактикуващите лекари.

Идеята по време на срещата е била всяка от страните да изложи своето виждане по казуса и да се потърси решение на проблема. Основният проблем се оказва физическата невъзможност на личните лекари да обслужват неотложната помощ. Поради това кметът Димитров предлага да се помисли в няколко аспекта – да се потърси съдействие от лекарите във всички медицински звена, които са около 40 души в общината. Така ще се падне по едно дежурство, средно на месец и половина за всеки един от тях в „21 кабинет“.

По този начин ще бъде снето натоварването на личните лекари, а гражданите ще имат възможност да ползват неотложната помощ в рамките на Карнобат, а не да бият път чак до Ветрен.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Промениха статута на терен в Карнобат
Ловци от Карнобат разселват фазани
Бюджетът в Карнобат мина
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.