Карнобат
Карнобат запазва неотложната си лекарска помощ
TразмерT

„21 кабинет“ в Карнобат ще продължи да работи. Това е станало ясно по време на среща с граждани, инициирана от кмета на Община Карнобат Георги Димитров, съобщават жители на общината във Фейсбук.

С продължаването на работата на неотложната помощ, жителите на общината ще могат да получават навременна лекарска намеса. С решение взето преди време той е трябвало да се премести в УМБАЛ „Дева Мария“ в бургаския квартал „Ветрен“. Това обаче създава напрежение сред здравноосигурените в общината, които са около 80% от населението.

И сред лекарите от различните звена на здравеопазването в Карнобат се заражда напрежение. От МБАЛ, Спешна помощ, специалисти и лични лекари са давали дежурства в този кабинет. Неотложната помощ остава в Карнобат, поради факта, че от 11:00 часа на 4 февруари е прекратен сключеният договор между общопрактикуващите лекари и болница „Дева Мария“.

В срещата с кмета участие са взели и членовете на Комисията по здравеопазване в местния парламент, началникът на МБАЛ –Карнобат, на Спешна помощ и общопрактикуващите лекари.

Идеята по време на срещата е била всяка от страните да изложи своето виждане по казуса и да се потърси решение на проблема. Основният проблем се оказва физическата невъзможност на личните лекари да обслужват неотложната помощ. Поради това кметът Димитров предлага да се помисли в няколко аспекта – да се потърси съдействие от лекарите във всички медицински звена, които са около 40 души в общината. Така ще се падне по едно дежурство, средно на месец и половина за всеки един от тях в „21 кабинет“.

По този начин ще бъде снето натоварването на личните лекари, а гражданите ще имат възможност да ползват неотложната помощ в рамките на Карнобат, а не да бият път чак до Ветрен.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
За първи път от 10 години!Повишават такса "смет"
Прототип от "Мисия Лондон" стана заместник на Екатерина Захариева
Ученици от Карнобат ще научат как се става Супер фермер
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.