Спорт
Камата показа Златната топка на бургазлийчета в Чикаго
TразмерT

Георги РУСИНОВ

 

Легендата на българския футбол Христо Стоичков-Камата показа Златната топка пред бургазлийчета в Чикаго. Това се случи в „Малкото българско училище“, чийто директор е бургазлийката Живка Бубалова. Самата тя в интервю за „Черноморски фар“ миналото лято спомена, че голяма част от децата в училището са бургазлийчета.

Камата зарадва десетките детски душички, раздавайки фотографи и снимайки се в селфита с тях, след като представи и автобиографичната си книга. В края на кариерата си Стоичков игра за местния футболен отбор „Чикаго Файър“ и се радваше на българско присъствие по трибуните. В северния американски град е и най-голямата българска колония в Щатите.

„Идол , талисман или просто Човеколюбец? Камата внесе чудесна енергия в "малкото" училище, усмихна стотици лица и размекна сърцата ни! А човешкият разказ на Мистър Чап( г-н Шефкет Чападжиев) донесе на всички ни топлина, уют и невероятен конфорт! Имаме нужда от такива хора, от много и много! Можем да си ги създадем- те са децата ни! Просто трябва да им покажем, че златото е това, което свети отвътре и което прави от човешките същества хора!“, написа на стената си във Фейсбук директорът Бубалова.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Ето как бургазлии ще запомнят легендата Владо Стоянов
Костадин Марков, президент на „Черноморец“: Владо Стоянов беше футболният кумир на моето детство
Бургас домакин на голям турнир по плуване
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.