Несебър
Какво ще бъде времето до края на седмицата?
TразмерT

Нестабилно в следващите дни ще е времето в почти цяла Европа

Денят се очертава облачен с превалявания на много места в страната. След обяд валежите ще са в централната и източната част на страната, придружени с гръмотевици. Температурите днес ще се колебаят между 13 и 18 градуса. В София и около Черноморието дневната температура ще е около 15 градуса.

В планините ще е облачно. Очакваме снеговалежи по високите места над 2000 метра надморска височина. Под тази граница ще вали дъжд.

Нестабилно в следващите дни ще е времето в почти цяла Централна Южна и Югоизточна Европа. Тези райони попадат под влиянието на зона с ниско атмосферно налягане. Това предполага валежи, които в Южна Франция, Северна Италия и по Адриатическото крайбрежие ще са интензивни.

У нас до края на седмицата времето също ще е динамично – с чести превалявания и гръмотевична дейност. В събота ще вали повече в Дунавската равнина, а в неделя – в Източна България и конкретно по Черноморието. Дневните температури през почивните дни леко ще паднат до към 12-13 градуса.

Заради валежите и снеготопенето в планините в края на седмицата има риск от поройни наводнения по водосбора на река Янтра в Северна България, по средното течение на река Тунджа около язовир Жребчево, по течението на реките Струма и Места в Югозападна България.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Включиха Несебър в медийна кампания на ЮНЕСКО
Несебърски таланти спечелиха Гран при на международен фестивал
Министър Ангелкова за изгонените израелски туристи: Подобни случаи влияят на нашия имидж
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.