Карнобат
Как Алекс от Карнобат е получил шофьорска книжка?
TразмерT

Георги РУСИНОВ

 

По време на делото за взимане на мярка за неотклонение на 18-годишния Алекс Димов, който уби две жени в Карнобат с „Мерцедес“-а си, се появи въпросът как младежът с основно образование има шофьорска книжка.

Народният представител Николай Тишев потвърди за „Черноморски фар“, че за издаване на свидетелство за управление на моторно превозно средство се изисква завършен 10-и клас.

„Аз съм се интересувал по закона и съм проверявал. За издаване на книжка е необходим завършен 10-и клас. След като ми казвате, че този Алекс има основно образование, не ми е ясно как е взел книжка, и то преди 19 дни. Промяната в закона е в сила от 26-и септември миналата година. Възможно е в промеждутъка да има такива с книжки и с незавършен 10-и клас“, коментира Тишев.

Защитникът на обвиняемия в смърт по непредпазливост на повече от едно лице – адвокат Красимир Кацарски  уточни, че клиентът му е със завършено основно образование, за което има диплома. След това е прекъснал, но в момента продължава образованието си и е в 12-и клас.

„Именно, защото има завършен 10-и клас, той има право на книжка. В момента той завършва образованието си в Селскостопанския техникум в Карнобат“, поясни Кацарски. Той бе доволен, че уточни тези факти пред медията ни, тъй като по думите му съдия Катя Господинова не му дала шанс в съдебната зала.

Остава обаче въпросът как видимо неграмотният младеж, който не знаеше дори ЕГН-то си, е изкарал теоретичния курс, в който се иска четене на листовки. „Уменията“ му в практическия вече се доказаха, причинявайки смъртта на Данка Николова и Каля Георгиева, почерняйки Архангелова задушница в Карнобат.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
В Карнобат през 2019: Няма да се повишават данъци и такси
Гори хижа в карнобатско село
Еднопосочни улици и нови паркинги облекчават движението в Карнобат
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.