Бизнес
Израелци масово купуват имоти в Бургас и региона
TразмерT

 
Израелски граждани масово купуват имоти в Бургас и региона. Чужденците от Близкия изток непрекъснато правят запитвания до строители, търсят големи апартаменти и магазини. Предпочитат нови кооперации. Според брокерите, израелците не пестят средства и харчат сериозни суми, само и само, за да се сдобият с имоти край морето. Те са привлечени от ниските цени на жилища в България. „Бургас за тях е райско място. Има море, прекрасен плаж. Освен това животът като цяло за тях е много евтин.”-казват строители, които вече са сключили първите си сделки с израелци. Според тях залите за хазарт, евтиния алкохол и жени, също привличат хората от Близкия изток. И не на последно място се посочва и фактът, че на купувачите от Израел не им се налага да доказват произхода на парите си.
„Още в края на миналата година имахме запитване от израелци. Интересът им е много голям.”- каза за вестник „Фактор” строителният предприемач Васил Каридиков. Той сподели, че освен в Бургас, израелците търсят и ваканционни имоти по Южното Черноморие и най-вече в Синеморец. „Хитовият допреди години Лозенец вече не е предпочитано място, нито за почивка, нито за закупуване на имот”-казва още Васил Каридиков, от фирма „Неополис”.
Всеизвестно е, че България и до сега води в класацията за най-посещавана дестинация от израелски граждани. Те предпочитат нашата страна пред Турция и САЩ. Евтини луксозни хотели, разнообразна храна, спа процедури, минерална вода, плажовете, посочват израелските туристи като притегателни да предпочитат България.
Напоследък англичани и ирландци не проявяват такъв интерес към българските имоти, както беше преди години, сподели пък Теодор Илиев от агенция”Адрес”. По негово наблюдение граждани от Ливан, Обединени арабски емирства и Сирия се интересуват от жилища край Бургас и морето. Но за разлика от израелците, които искат апартаменти за живеене, кувейтците търсят имот за лятната си ваканция.
Българи също се интересуват от ваканционни имоти, казва строителният предприемач Васил Каридков от фирма „ Неополис”. Те плащат за апартаменти по 25 - 30 000 евро.
Руснаците също все още не са се отказали да влагат парите си в български имоти и те също предпочитат жилища в Бургас и край морето.

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Бизнесът подава ръка на IT-гимназията
КЗП с дежурни екипи за студентския празник
Зарядна станция за еко автомобили заработи на пристанището
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.