Крими
Изпратиха в ловечкото психо убиецът от Ахтопол
TразмерT

Георги РУСИНОВ

 

Окръжен съд – Бургас изпрати Георги Калудов, обвинен в убийството на баща си в Ахтопол, в психиатрично заведение със специализирано съдебно отделение с висока степен на сигурност в Ловеч за 10 дни. Той ще бъде изследван дали в действителност страда от "шизофрения". От Окръжна прокуратура – Бургас искаха Калудов да бъде настанен в психиатричното заведение за максимално предвидения в закона срок до 30 дни. Заседанието се проведе при „закрити врата“ по искане на служебния защитник на 55-годишния мъж.

Припомняме, че убийството е извършено в периода от 1 декември 2019-а до 2 декември 8:20 часа, в дома на Георги и Калуд в Ахтопол. Според Прокуратурата синът умишлено е умъртвил баща си, нанасяйки му удари с нож в областта на гръдния кош. 83-годишният пенсионер бе открит убит от зет си, който сигнализирал на полицията. Малко след това Георги бе задържан, като преди това в местен магазин се появил целия в кръв и обяснил, че баща му се самоубил, а той му помогнал. Калуд от скоро бил с ампутиран крак и се залежал на легло. Местните коментираха, че Георги имал проблем с алкохола и може би отказа на баща му да му даде пари е причината да се стигне до фаталния изход.

Искането за настаняване в Ловеч е на правно основание чл.70 ал.1 от НПК и е внесено в съда въз основа на изискана и приложена по досъдебното производство справка от Център Психично здраве „Проф. д-р Иван Темков“ ЕООД - Бургас, от която е видно, че обвиняемият се води на диспансерен отчет от 1993-а. Същият е лекуван многократно в ЦПЗ – Бургас с диагноза „Шизофрения параноидес“. Последната хоспитализация на обвиняемия датира от 19.03.2019-а до 15.04.2019-а

Отделението в Ловеч е кошмарът за обвиняемите, които са с психични заболявания, или твърдят, че са с такива. Обикновено след това се връщат буквално като зеленчуци, след като са ги натъпкали с лекарства. „По-страшно е и от ареста“ е репутацията, която има ловешкото отделение.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Задържаха млад бургазлия, откраднал лотарийни билети
Ето ги задържаните контейнери с италиански боклук
Отнеха книжката на Ангел Джамбазки
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.