Любопитно
Инфлуенсърите - могат ли да са опасни и с какво?
TразмерT

 Потребителите вече обръщат по-малко внимание на публикцациите на инфлуенсъри в социалните мрежи, показва ново проучване. Могат ли обаче те все пак да бъдат опасни и с какво?

В днешни дни инфлуенсърите имат голямо влияние върху живота на хората. Тяхната роля е да дават пример, да вдъхновяват. Някои смятат, че да бъдеш лидер на мнение не крие опасности и не може да има никакво негативно влияние.

"Това е просто още един канал, в който се предоставят различни продукти, които стигат до различни потребители, подобно на радиото и телевизията. Не виждам нищо лошо", споделя Александра Петканова, която е модел и инфлуенсър пред Bulgaria ON AIR.

Мнението на диетолога Ипократис Пападимитракос обаче е съвсем различно.

"Това е големият проблем и голямата ми болка в работата ми. И ще ви дам пример. Идват мои клиенти и ми споделят някаква информация. Обикновено отговорите са три – "чух някъде", "прочетох нещо" и "някой ми каза".

Според Ипократис има държавни институции, които биха могли да бъдат авторитетните източници на качествена информация и да повлияят на хората, но те не го правят.

"Проблемът е по-цялостен и стои в основата на морално-етичния кодекс на инфлуенсърите. Докато моралът и етиката са базирани върху интересите. Много малко е тази информация, която е в полза на хората", допълва още диетологът.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Отзвук от Фестивалите на рибата и виното в Бургас
Вижте коледната програма на Община Бургас
Щъркелът Гошо докара в бургаския зоопарк три патици
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.