Несебър
Индийци и китайци сключват брак в Несебър
TразмерT

От общината отчитат бум на чуждите и смесени двойки, предпочели града на ЮНЕСКО за сватба

 

Георги РУСИНОВ

 

Сватбените агенции отчитат бум на чуждите и смесените двойки, които се бракосъчетават в Несебър. Лично кметът Николай Димитров се похвали пред журналисти, че в последните години това е тенденция и темповете й се увеличават. „Всяка година има повече желаещи за сключване на брак в Несебър, както хора от града, така и смесени бракове, има и чужденци, които препотвърждават своята брачна клетва, а ние се стремим да развиваме и този вид туризъм, ако мога така да се изразя – организиране на сватбени тържества“, заяви с усмивка Димитров.

Освен ритуалната зала, други любими места на младоженците били и старата митрополия „Света София“, крепостните стени и парковете. „Организираме много такива мероприятия, но повечето са през пролетния и летния сезон, зимата има по-малко смелчаци за сключване на брак, но също е подходящ период. Сега, ако им е студено, може да предложат брак на фестивала на „Виното и любовта“, който ще открием на 14-и февруари, а ритуалът ще го направим като се стопли“, шеговито вметна градоначалникът.

Сред зачестилите чужди граждани, които идват да се венчаят в града, има хора от всеки край на света – Канада, Китай, дори далечна Индия. Димитров разказа, че последният смесен брак, за който знае, е между канадец и българка. Самият той лично не е водил ритуал на чужди и смесени двойки, но заяви, че е мераклия и с удоволствие би бракосъчетал такива.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
75 310 000 лева е проектобюджетът на Несебър/Вижте за какво се заделят пари през 2019?/
Несебърският Артиум с нова престижна награда
Нови осветителни тела по улица „Хан Крум“ в Несебър
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.