Спорт
Именит щангист ще участва на местните избори през октомври
TразмерT

Михаил КОЛЕВ

 

Легендарният бургаски щангист Георги Марков ще вземе участие на предстоящите местни избори. Това потвърди самият той пред вестник „Черноморски фар“. Марков ще бъде кандидат за общински съветник от листата на партия „Заедно за Бургас“.

„Бях поканен от г-н Бенчо Бенчев. Мисля, че мога да помогна за спорта в Бургас, затова най-вече се съгласих да участвам на изборите на 27 октомври. Виждам, че в нашия град спортът се управлява грешно. Ще се опитам по някакъв начин нещата в тази сфера да започнат да вървят напред“, каза още спортистът, който ще бъде поставен под номер 6.

Едно от нещата, които не му харесват, е грешното по негови думи разпределяне на финансирането към общинските клубове. Марков посочи и друг проблем – този, че Спортно училище „Юрий Гагарин“ няма една зала, която да е негова собственост. Всеки клуб, който има ученици от Спортното, трябва сам трябва да се оправя, относно мястото за провеждане на тренировки в даден спорт, каза още бургазлията.

„В Русе например, на моя колега Златан Ванев спортното училище му отпусна помещение, той си го оборудва и така си провежда подготовката. В Русе може да се получават нещата, а при нас – не“, недоумява щангистът.

Припомняме, че през 2017 година Георги Марков и неговите състезатели от клуба му бяха изгонени от залата в стадион „Черноморец“ след скандали. Оттогава насам клубът, който носи неговото име, не провежда тренировъчни занятия.

„Изпаднах в една нелепа ситуация – изгониха ме от залата, тъй като не е общинска собственост. И аз, който съм три години подред треньор номер 1 и мой състезател, който пък е три години подред Спортист номер 1 на Бургас, ние в един момент нямаме къде да тренираме“.

Георги Марков допълни, че освен от „Заедно за Бургас“ не е бил търсен от друга политическа партия. Самият той няма амбиции да се захваща по-сериозно с политиката.

„От политика не разбирам абсолютно нищо, не вярвам, че ще вляза като общински съветник, но ако това стане – ще видя за какво става въпрос в това поприще. Защото много хора казват, че политиката е мръсна работа. Имам достатъчно голямо достойнство. Искам да остана в очите на хората такъв, какъвто съм бил близо 20 години. Предполагам, че ме помнят само с добро. Но усетя ли, че заради някои други хора започнат да плюят и по мен, аз съм аут от политиката“, категоричен е Марков.

Легендарният щангист не изключва възможността отново да започне да развива вдигането на тежести, въпреки неприятната за него ситуация. Но ако това не бъде оценено в страната ни, той може да потърси късмета си и в чужбина.

„Смятам, че съм достатъчно млад, мога след 5 години пак да се завърна и да започна да градя нещо. Но да знам, че наистина градя нещо, което си заслужава. Дори и да не е в България, мога да го правя в друга страна. Ако България не го заслужава, ще го заслужи друга държава. Времето ще покаже. Защо да градя нещо тук за хора, които не го оценят, няма смисъл“, коментира той.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Много емоции и зрители на Рали Бургас 2019
Загуба отдалечи Черноморец от завръщане в професионалния футбол
Гол в добавеното време донесе победата на Нефтохимик
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.