Крими
Имало е свидетели на убийството на бай Коста
TразмерT

Има свидетели на побоя, след който загина 77-годишният Коста Янков. Мъжът беше част от поклоннически поход по стъпките на Свети Иван Рилски към Рилския манастир.

Възрастният мъж е бил убит пред свидетели, след което заподозреният е използвал помагач за изнасянето на тялото, обясниха от Районната прокуратура в Перник.

Срещу заподозрения все още няма повдигнато обвинение. Предстои екстрадирането му от Хърватия, където беше задържан. Коста Янков беше открит мъртъв край пътя между селата Дрен и Долна Диканя.

За престъплението е задържан мъж на 46 г. По данни на прокуратурата във фаталната нощ на 26 юли заради влошеното си зрение Коста Янков объркал пътя и вместо в черквата влязъл в частна вила. Малко по-късно там много пиян се прибрал предполагаемият извършител и пребил до смърт възрастния човек.

Заподозреният се намира в Хърватия, където е бил задържан при влизане в страната. Очаква се той да бъде екстрадиран.

„По нещастно стечение на обстоятелствата Коста е влязъл в дома на извършителя на убийството, вместо в храма, намиращ се в центъра на с. Дрен”, обясни прокурорът Николай Цветков.

Цветков разясни още, че от свидетелски разкази е станало ясно, че собственикът на къщата е бил пиян. Той не е дал възможност на Коста Янков да му даде обяснения защо и как се е отзовал в дома му. Свидетели на убийството са станали близки на 46-годишния мъж.

„Негов съсед му е помогнал да изнесат тялото до пътя, където е изоставено. Обвиненият е имал криминална регистрация за образуване на лека телесна повреда. Установено е, че след употреба лицето става агресивно”, обобщи Николай Цветков.

 

Източник:  Nova.bg

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Блъснаха мъж на пешеходна пътека в Бургас
Двама пострадаха след катастрофа в Каблешково
Младеж издърпа телефона от ръката на бургазлия
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.