Спорт
Има ли бъдеще хокеят на лед в Бургас?
TразмерT

Георги РУСИНОВ


 

Любопитен факт се оказа, че след като ледената пързалка в Бургас приключи работа, група ентусиазирани деца ходят да играят хокей на лед. Това заяви пред „Черноморски фар“ директорът на ОП „Спортни имоти“ Живко Иванов. „Вечер след 21 часа се е оформила една група от деца, които играят хокей и след последната сесия влизат и правят един мач. Може би за в бъдеще ще се образува и спортен клуб по хокей в Бургас, особено ако Община Бургас успее да закупи пързалка през следващата година и да я позиционираме на мястото й“, поясни той.

Иначе около между 600 и 700 души на ден посещават атракциона, който е позициониран между НХК и Съдебната палата. „Между 100-150 души минават на сесия през пързалката, а сесиите са 6 в следните часове – 10, 12, 14, 16, 18 и 20 часа. Един час е самата сесия, след което в другия един час пързалката се подготвя, почиства, остава се малко да замръзне. Няма как да не се прави поддръжка на пързалката“, уточни Иванов.

Интересът към пързалката разбираемо е най-голям от децата. „На пързалката имаме 200 чифта кънки, а малките номера се ползват основно до 16 часа, в последните две сесии са големите. Става така, че малките номера не стигат, но така е по-добре, защото започнаха много деца да се научават да се пързалят и то по-бързо. Затова, ако има повече от 150 човека на самата ледена пързалка вече става малко по-опасно за децата“, заяви директорът на ОП „Спортни имоти“.

Празничните дни са се оказали доста силни за атракциона. Само един ден, в който е валяло повече дъжд пързалката не е работила. „В по-слънчеви дни е малко по-некомфортно да се пързаля човек, защото ако случайно паднеш, ще се намокриш. Иначе няма опасност да се разтопи леда, който е около 18-20 сантиметра“, каза Иванов.

Като заключение директорът на ОП „Спортни имоти“ заяви, че очакванията им за пързалката се покриват, а интересът е голям. „Важното е, че нямаме и сериозни инциденти, има падания и леки травми, но нищо по-опасно. Хората са доволни, а това е една нова атракция за града. Първите дни виждахме как масово хората се държаха отстрани за парапетите и не можеха да се пързалят, а в момента повече са хората, които се справят и след 3-4 карания стават добри“, завърши Иванов.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Морска звезда спечели Мини шампионската лига
Тежки наказания след мелето на Нефтоxимик - Пирин
208-сантиметров национал подсилва Нефтоxимик
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.