Спорт
Има избран терен за нов стадион в Бургас
TразмерT

Градски стадион, който да се ползва от всички бургаски футболни клубове, ще бъде построен със сигурност. Това е станало ясно на  заседание на постоянната комисия по спорт към общината.

На въпроса на председателя на комисията Калчо Белов: „Има ли светлина в тунела”, директорът на Дирекция „Общинска собственост” Живко Димитров е отговорил утвърдително и дори подчертал, че светлината е ярка.

 

Идейният проект на спортното съоръжение вече е почти готов и ще бъде представен пред обществеността. Точната локация на стадиона засега остава в тайна.

 

Знае се само, че парцелът е в регулацията на града. Местонахождението на бъдещото спортно съоръжение обаче няма да бъде нито в парк „Езеро”, нито на Пети километър, както предложиха в свое писмо феновете на „Нефтохимик”. Причините са, че все още договорът с фирмата за изграждането на Окенариума не е прекратен, а теренът на Пети километър е предвиден за разширяването на инфраструктурата.

Предвижда се новият градски стадион да е с капацитет 6 000 места, а под трибуната да има изградени тренировъчни зали по всички видове спорт, които да се ползват от спортните клубове в града.

Ако всичко върви по план, строежът на съоръжението може да започне в началото на следващата година.

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Продължават гонките от Европейското първенство по ветроходство
Вижте как Бургас празнува българския ден на спорта (ПРОГРАМА)
Над 200 двойки от 18 държави на състезанието по танци в Бургас
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.