Спорт
Има избран терен за нов стадион в Бургас
TразмерT

Градски стадион, който да се ползва от всички бургаски футболни клубове, ще бъде построен със сигурност. Това е станало ясно на  заседание на постоянната комисия по спорт към общината.

На въпроса на председателя на комисията Калчо Белов: „Има ли светлина в тунела”, директорът на Дирекция „Общинска собственост” Живко Димитров е отговорил утвърдително и дори подчертал, че светлината е ярка.

 

Идейният проект на спортното съоръжение вече е почти готов и ще бъде представен пред обществеността. Точната локация на стадиона засега остава в тайна.

 

Знае се само, че парцелът е в регулацията на града. Местонахождението на бъдещото спортно съоръжение обаче няма да бъде нито в парк „Езеро”, нито на Пети километър, както предложиха в свое писмо феновете на „Нефтохимик”. Причините са, че все още договорът с фирмата за изграждането на Окенариума не е прекратен, а теренът на Пети километър е предвиден за разширяването на инфраструктурата.

Предвижда се новият градски стадион да е с капацитет 6 000 места, а под трибуната да има изградени тренировъчни зали по всички видове спорт, които да се ползват от спортните клубове в града.

Ако всичко върви по план, строежът на съоръжението може да започне в началото на следващата година.

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Охранителна фирма спечели благотворителния полицейски турнир в Бургас
Рекорден брой участници на полумаратона „Атанасовско езеро“ тази година
Румен Димов - изпълнителен директор на ФК „Созопол“: Не гоним на всяка цена класиране във Втора лига
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.