Бургас
Идея за по-чист въздух:На всяко кръстовище - по две водоноски
TразмерT

 Въздух за всички – по-чист и с добри показатели иска бургазлията Тодор Славов Лирков. Той е предложил своя стратегия за подобряването на въздуха в Бургас, а защо не и за други общини и цялата страна, на вниманието на общинските съветници. Нарекъл го е „Въздух за всички“.

Като първа и сравнително лесна стъпка, човекът предлага на възловите кръстовища в града да се позиционират по две водоноски, които подобно на капково напояване да навлажняват асфалта, така че отнесената от гумите на автомобилите влага да не позволява вдигането на прах във въздуха.

По-интересно и нестандартно е друго виждане на Лирков за подобряване на въздуха, а именно при раждане на всяко едно дете - неговите родители да ознаменуват събитието със засаждането на фиданка, която ражда ядливи плодове като орех например. Идеята си бургазлията предлага да се приложи в цялата страна, като задължението на общините е в това да определят нарочни места, където да бъдат засаждани дръвчетата. „Градската среда в много голяма степен ще бъде хуманизирана. Ритуалът по засаждането на фиданката, по-чистият въздух, ще превръщат обществото ни в един все по-сплотяващ се цялостен организъм...“, пише в предложението и Лирков и заключава: „Проектът „Въздух за всички“ допуска всякакви подобрения, които не променят неговата хуманна същност и неговият приоритет.“

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Над 400 тракийци се събраха в Бургас да отбележат началото на 2019-а
Димитър Николов: Със скоростта на F-16 ГЕРБ към нова победа!
Екипажът на задържания панамски кораб ще си търси заплатите чрез съд
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.