Айтос
Идея! Паметникът на Борис Щерев да е в градинката на улица „Паркова"
TразмерT

Инициативен комитет „Борис Щерев" - Айтос с председател Кольо Колев и членове Здравко Манев, Кирил Стоянов, Жечо Георгиев и Енвер Ибрям Халил се готви да присъства на заседанието на Общински съвет - Айтос през месец октомври, с надеждата общинските съветници да дадат положителен отговор на молбата им за отреждане на терен, на който да бъде изграден паметник на екскмета Борис Щерев. Ще припомним, че на 21 март т.г. ИК „Борис Щерев" внесе подписка до кмета и председателя на Общинския съвет, с искане площадът пред Етнографския комплекс „Генгер" да носи името на Борис Щерев. Съветът вече има решение за именуването на площада. Сега предложението е монументът на Щерев да бъде поставен в градинката на улица „Паркова", тъй като няма зелени площи на новия площад „Борис Щерев". Идеята е паметникът да бъде в лице към улица „Паркова", да бъде изработен от ситнозърнест сив гранит, с височина 2.00 - 2.10 м. Както общинското издание вече ви информира, идейният проект е на скулптура Ненчо Русев.

Колев заяви още пред „Народен приятел“, че Инициативният комитет ще търси подкрепа за предложението от всички представени в Общинския съвет политически сили, предвид факта, че идеята е надпартийна и свързана с личността на екскмет с особен принос за развитието на Айтос.

Беше регистрирана и набирателна сметка за дарения от граждани и юридически лица за изграждането на паметника. Според Колев 80% от необходимите средства вече са събрани, но апелът към айтозлии за подкрепа на идеята остава в сила, докато не бъдат осигурени сто процента от парите, близо 4000 лв., необходими за изграждането на паметния знак за Щерев.

Ако предложението бъде включено в дневния ред на Съвета през месец октомври и решението е с положителен знак, веднага ще поискаме строително разрешение и започваме изграждането. А това може да стане най-рано през ноември, предвид стандартните процедури, твърдят от ИК.

Дарителската сметка за паметник „Борис Щерев" в Айтос е в Банка ДСК- ЕАД- град Айтос

Име на клиент: ИК „Борис Щерев”- град Айтос

IBAN: BG0STSA93000025174875

BIC: STSABGSF

   Апелираме за вашата подкрепа с финансови дарения на посочената банкова сметка. Инициативен комитет „Борис Щерев”- град Айтос разчита на Вашия жест за реализиране на идеята и Ви благодари.

Председател на ИК: К. Колев, тел. 0886 94 54 88

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Строителство и ремонти са акцентите в програмата на кмета Васил Едрев за 2019 година
200 айтоски бебета са родени в чужбина през 2018 година
Община Айтос реновира и разширява спортна зала "Аетос" през 2019 година
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.