Спорт
И легенда в бойните спортове се впуска на местните избори в Бургас
TразмерT

Михаил КОЛЕВ

 

След като бившият щангист Георги Марков обяви, че ще участва като кандидат за общински съветник на местните избори в Бургас, още една спортна легенда на града ще се впусне в политическата битка. Пламен Петров, един от най-успешните бургаски бойци и треньори, е част от листата на партия „Средна европейска класа“ (СЕК), потвърди самият той пред вестник „Черноморски фар“. Желанието му да се включи като кандидат за общински съветник е провокирано от „това, което се случва в Бургас“.

„Бургас вече е мъртъв град. Няма млади хора, няма бизнес. На десето място сме в страната по заплати. Тук не идват инвеститори по очевадни причини“, каза още Петров.

Той разкри, че е получил покани и от други партии за вота на 27 октомври, но е решил да подкрепи Константин Бачийски и ще бъде част от гражданската квота. Все още не е ясно на коя позиция ще бъде поставен в листата, тъй като предстои жребий, който да определи това. Ако бъде избран за общински съветник, основният му приоритет ще бъде да се промени начинът, по който се провеждат търговете.

„Да има класификация за точки, където местните фирми да са с приоритет. Няма какво да се лъжем – сега асфалтирането в Бургас се печели от една софийска фирма. Всички знаем за какво става въпрос, не знам на народа как не му омръзна от тези политици и с тези комисионни. Хората казват: „Направиха градинки“. Ама те са изградени със 70% еврофинансиране, останалото е с кредити“, категоричен е Петров.

В разговори с негови приятели те, както и той, се надяват бъдещият Общински съвет в града да бъде „по-шарен“.

„Ако една партия, без значение коя е, има спечели над 50%, тя започва да дерибейства. Както се случва в момента и се вижда очевадно“, заяви Пламен Петров. Той сподели, че няма намерения да гради кариера в политиката.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Много емоции и зрители на Рали Бургас 2019
Загуба отдалечи Черноморец от завръщане в професионалния футбол
Гол в добавеното време донесе победата на Нефтохимик
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.