Култура
Художник на годината стана Атанас Стоянов, а Бург Цанко Цанков
TразмерT

За художник на годината бе избран Атанас Стоянов, а Бург стана плувецът Цанко Цанков.

Едно от най-вълнуващите събития в цялата празнична шумотевица на Никулден това е връчването на два традиционни приза. Това са художник на годината и Бург на годината. Събитието се случва по време на откриването на изложбата, която и тази година събра около 80 работи.

На събитието присъстваха зам. министри, депутати, общински съветници,  много представители на различните изкуства. Председателят на дружеството на художниците Добрин Вътев  направи своеобразен отчет на свършената работа през годината, сред което предстоящото обновяване на галерията и частичното погасяване на дълга на дружеството.

По традиция кметът Димитър Николов поздрави присъстващите и връчи двете награди.

„Искам да благодаря на бургаската художествена гилдия за всички съвместни  мероприятия в града и извън него. Бургас е град на духовност и култура“, подчерта кмета. Той обърна внимание и благодари на онези, които работят с детските школи в града.

Художникът Атанас Стоянов благодари на всички за номинацията и приза: „Нашата работа е състезание, затова благодаря на колегите за признанието, и на всички хора които подкрепят българските художници“.

„За мен е голяма гордост да получа тази награда и то точно на празника на Бургас. Горд съм, че моят спорт плуването намери място в тази класация, сподели плувецът Цанко Цанков при връчването на приза „Бург на годината“.

В категорията "Завърнали се младежи в Бургас", призът отиде при отбора на Механото, които направиха небезизвестния у нас, а вече и в чужбина „Баткомобил“.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Почитат с изложба паметта на художника Стоян Цанев
Директорът на филиала на НХА в Бургас оглави Академията
Номинациите за "Оскар" 2020: Пълна доминация на "Жокера"
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.