Бизнес
Хартиените винетки остават в историята
TразмерT

От 1 януари започва използването на електронните

 

От първия ден на 2019 г. влиза в сила новата електронна винетка. Вече няма да лепим хартиени стикери по предните стъкла на колите, предава Нова ТВ.

13 000 души вече са си купили от новите винетки. Ако обаче имате валиден хартиен стикер до по-късно през годината, бъдете спокойни - няма да ви глобят, ако ви спрат за проверка. Но е препоръчително онлайн да превърнете винетката си и в електронна. Услугата е безплатна.

За контрола на пътя следят автомобили на Пътната агенция, оборудвани с техника, чрез която сканират номера на колата и веднага да разбират дали собственикът е платил дълга си към държавата. 105 такива коли вече са по пътищата на страната. В София те са на четири пункта - входовете към столицата откъм магистралите „Тракия” и „Хемус”, от Владая и Божурище.

При купуване на винетка в интернет от АПИ обръщат специално внимание: бдително да въвеждаме номерата на колите си, защото ставали грешки.

Днес е първият ден, в който е необходима винетка и за Северната тангента на София. Шофьорите обаче имат гратисен период. Те няма да бъдат проверявани или глобавяни, а в сряда общината и Пътната агенция вероятно ще вземат решение тангентата да бъде извадена от списъка с платените трасета. 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
За осем години:Домът ни е поскъпнал със 17,15%
Промениха процедурите за концесиониране на морските плажове
Засилен контрол на данъчните по морето
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.