Бизнес
Гуми менте заливат пазара
TразмерT

Как ни лъжат измамниците

Гуми втора ръка със съмнително качество заливат пазара у нас. 

Сигнали от ужилени шофьори получават и в автосервизите, където подготвят колите за зимата. А продажбите на гумите менте стават предимно през специализирани групи в социалните мрежи, посочва в репортажа си NOVA-ТВ.

Българин изобрети как да се кара със спукани гуми

Падането на температурите подсети най-отговорните на пътя, че е време за подготовка на колата ни за зимата. Центровете за гуми вече преливат от заявки. А от ноември KAT започва и масови проверки за това доколко готови сме за шофиране в зимни условия.

Продупчени гуми и опасни авточасти в интернет

За да прикриват, че гумите са износени, търговците използват специални машини, с които ги "реставрират". Освен това, умишлено заличават т.нар. ДОТ – идентификационният номер, който показва месеца и годината на производство на всяка гума.

Целта е да не става ясно колко стари са в действителност.

Всъщност те издълбават стария грайфер, правят каналите по-дълбоки и се стига до илюзията, че гумата отново е с дълбок грайфер.

Как ни мамят при купуването на коли втора ръка

Специалистите съветват за гумите втора употреба първо да се види дали са с необходимата дълбочина на протектора; второ – дали нямат някакви конструктивни нарушения – да липсват парчета от грайферите и т.н. и трето – дали са износени правилно.

От пунктовете за смяна на гуми съветват да не чакате падането на първия сняг, защото още при първото по-сериозно понижение на температурите пътищата стават рискови. 

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
За 18 път правят „Вашата ваканция“ в Бургас
До края на месеца може да се променя вида на осигуряването
Увеличава се броят на наетите лица в областта
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.