Регион
Грипната епидемия остава
TразмерT

 Грипната епидемия в област Бургас остава. Това е решението на Регионалния щаб за борба с грипа и острите респираторни заболявания /ОРЗ/, който заседава днес в Областна администрация Бургас.

По думите на експертите от РЗИ взетите противоепидемични мерки вече дават. Тенденциите от последния работен ден на отминалата седмица са за спад на заболелите. Въпреки това броят им остава близък до цифрите, налагащи епидемия. Регистрираните случаи на ГРИП и остри респираторни заболявания към днешна дата са 233 на база 10 000, при граница 225/10000.

По думите на д-р Паздеров, най-уязвими са  децата между 5 и 14 години и хората в активна трудова възраст между 30 и 64 години.

Ваканцията за учениците ще продължи и през следващите 4 дни - 30.01.18-2.02.18 включително. Остават в сила всички превантивни мерки: детските градини да работят, но в режим на „засилен филтър” – ограничава се достъпът на родители, забранява се посещаването на болни деца, както и сливането на отделни групи, преустановяват се хоспитализациите и плановите операции, също така свижданията, консултациите на здрави бременни жени и деца, както и всички профилактични прегледи и имунизации.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
75 310 000 лева е проектобюджетът на Несебър/Вижте за какво се заделят пари през 2019?/
Експертизата: Над декар са унищожените дюни на „Смокиня“
Търси ли си релса Валери Симеонов?
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.