Несебър
Гръцки хорове и майстори-готвачи пристигат в Несебър за „Есенните пасажи“
TразмерT

Михаил КОЛЕВ

 

Гръцки хорове и майстори-готвачи ще пристигнат в Несебър за шестото издание на Рибния фестивал „Есенни пасажи“. Това обяви пред журналисти кметът на града Николай Димитров.

„Това е една много интересна инициатива, която напоследък виждам, че взе да се копира и от неморски градове, сигурно е модерно да има морски пасажи и при тях. През тези три дни, в които ще се проведе фестивалът, ще покажем красотата на Несебър, както и вкуса и вида на морската риба. Няма да има никакви памуци, скари и балони“, каза още Димитров.

И тази година ще присъстват местни рибари, както и работници от цехове за преработка на риба.

Градоначалникът коментира и друг фестивал, провел се за първи път в морския град - „Есен в Несебър“.

„Целта беше да покажем нашите съставни селища, производството на есенни продукти, успяхме да се справим въпреки лошото време и така дадохме началото на една хубава инициатива, която ще продължи и през следващата година“, категоричен е кметът.

Според Димитров сезонът тази година в морската община е бил добър, макар да е започнал по-късно заради Световното първенство по футбол в Русия и лошите метеорологични условия.

„Когато има световни първенства – винаги сезонът започва късно, защото има хора, които посещават страната-домакин, други пък си остават на спокойствие в къщи и не рискуват да ходят на почивка по хотели, защото не знаят дали там ще има програми, които да предават мачовете“.

Николай Димитров допълни, че и през септември и октомври доста туристи са посетили Несебър, възползвайки се от благоприятното време.

„И тази година има ръст на туристите, въпреки че не се ангажирам с точни цифри или проценти, това е работа на статистиците“.

Данните за приходите от туристическия данък и такси все още не са ясни, защото има хотели, които тепърва ще плащат, други пък закъсняват с вноските. От курортния комплекс „Слънчев бряг“ приходите от туристически данък в хазната на общината са една трета от общинските приходи.

„Приказките, че комплексът издържал общината, са неграмотни изказвания. Община Несебър си има много други дейности, от които взима такси и данъци“, поясни Димитров.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Епизоотичната комисия в Несебър проведе първото си заседание за годината
В Община Несебър обсъдиха предстоящия Бюджет 2019
75 310 000 лева е проектобюджетът на Несебър/Вижте за какво се заделят пари през 2019?/
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.