Айтос
Голямо пролетно чистене в Айтос
TразмерT

Общината го подхвана още през февруари заради хубавото време

Тази година кампанията за пролетното почистване на Айтос започна месец преди Първа пролет. Заради хубавото време, общинските работници и назначените по програми за заетост вече почистиха основно седем възлови обекта в града. Най-напред се заеха с разчистването на междублоковите пространства по улиците „Славянска", „Хаджи Димитър" и в квартал „Народен юмрук" (Емировския квартал).

Основно беше почистена и алеята от СУ „Никола Вапцаров" до язовирната стена в парк „Славеева река" - едно сериозно по дължина пространство с немалко генерирани през зимата отпадъци. После работниците влязоха в парка, за да съберат и изнесат паднали дървета и клони, както и да подрежат предпролетно храстите.

Прочистени от отпадъци бяха още открития канал на улица „Бяло море" и теренът от бензиностанцията на „Лукойл“ до ресторант „Орловец". Прочистен беше силно замърсеният терен по пътя за село Малка поляна, основно хигиенизиран беше и теренът от двора на „Айтос-Автотранспорт" ЕООД към пътя до село Карагеоргиево.

Започна и ежегодното почистване, подрязване и разкопаване на градините по улица „Славянска" и входните градски артерии. Пролетната кампания за по-чист Айтос продължава. Добре ще е към усилията на Община Айтос да се присъединят и гражданите с почистване на дворовете и пространствата пред жилищните сгради, призовават от общинската администрация. С надеждата, че няма да се изхвърлят стари мебели, тюфлеци и дрехи около контейнерите за битови отпадъци, както неведнъж се е случвало в различни райони на града.

НП

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Над 5000 айтоски бебета е "хванала" акушерката Маразова
Подготвят капсула с пръст от бойните полета, на които се сражавали айтозлии
Официално! Пламен Чолаков е кандидат-кметът на БСП за Айтос
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.