Несебър
Глоба от близо 1,8 млн. лева за пречиствателна станция на Ветко Арабаджиев
TразмерT

Михаил КОЛЕВ


 

Глоба в размер на 1 787 784 лева за 2018 година е наложена от РИОСВ-Бургас на пречиствателната станция във ваканционно селище „Елените“. Това заяви пред журналисти инж. Тонка Атанасова, директор на регионалната екоинспекция. Обектът е собственост на Ветко Арабаджиев и освен водите на селището, пречиста и част от водите на Свети Влас.

Инж. Тонка Атанасова, директор на РИОСВ-Бургас

„Високата санкция, която сме изчислили, е във връзка с резултатите, които сме получили от контролните измервания. Взетите проби показват високо превишение на емисионните норми. Замърсяването е в следствие на малкия капацитет на станцията, а водите са доста голямо количество, които няма как да бъдат преработени. Този обект от 2012 година няма издадено разрешително. Глобите, наложени им през годините, не са обжалвани и платени“, каза още инж. Атанасова.

Тя допълни, че РИОСВ и „Басейнова дирекция“, са предали собственика на прокурор.

„Надяваме се да бъде решен проблемът, тъй като към настоящия момент от ВиК операторите вървят регионални прединвестиционни проучвания за изграждане на канализационните системи с пречиствателни станции“.

От Община Несебър са предвидили имот, в който да бъде изградена пречиствателна станция за населението на Влас.

„Става въпрос за тази част от населението, които в момента са включени към „Елените“, поясни директорът на РИОСВ-Бургас.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Продължават строително-ремонтните дейности в Несебър
Несебър отбеляза Бабинден
Епизоотичната комисия в Несебър проведе първото си заседание за годината
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.