Бизнес
Германците си търсят работници за туризма
TразмерT

Агенцията по заетостта и EURES България в сътрудничество със същата служба в Германия набират кандидати за работа в туристическия сектор на Федералната Република.

Предлагат се работни места в сферата на хотелиерството и ресторантьорството за цяла Германия,  както и работни места в системата на гастрономията.

Заплатите по предварителни данни са в диапазона от 1600 - 2500 евро на месец в зависимост от професионалната квалификация, притежавания опит, региона и колективните договори. Работното време е 40 часа седмично, като за областта на системната гастрономия се работи и на смени. Работодателите оказват подкрепа при намирането на квартира за времето на договора.

Интервюто с желаещите да си пробват късмета в германските хотели и ресторанти е насрочено за 6 ноември, като преди това трябва да имат изпратени  автобиография в EUROPASS формат на немски или  английски език.

Организирането на подобни кампании доказва, че продължаваме да сме донори на работна ръка в Европа, особено в сферата на туризма, но и не само. Освен това търсенето на работна ръка и в останалите страни – членки на Съюза, а и на  EURES мрежата, където влизат също Швейцария, Норвегия, Исландия и Лихтенщайн, известна като Европейско  икономическо пространство, доказва, че дефицитите са в сферата на едни и същи професии.

Няколко дни по-рано – на 30 октомври в Културен център „Морско казино“ в зала „Георги Баев“ експерти от Агенцията по заетостта ще проведат среща за учащи по проект „Национална EURES мрежа“ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. На нея ще бъдат представени възможностите на Европейския портал за професионална мобилност, посредническите услуги, които извършват Бюрата по труда. Ще бъдат презентирани също и актуални възможности за улесняване на прехода от образование към заетост.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Банковите такси за преводи в чужбина поевтиняват
За лято 2020: Очакват ръст от 1% туристи на летище Бургас
Няма работна ръка за овцевъдството
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.