Айтос
ГЕРБ с първа жалба:Айтоска поетеса -член на СИК,а мъжът й кандидат
TразмерT

ГЕРБ – Айтос сигнализира Общинска избирателна комисия за съществено нарушение в изборния ден. Сигналът е свързан със съпруга на кандидат, която е включена като член на секционна избирателна комисия в града. А това според Избирателния кодекс е нарушение.

„Според ИК има въведени ограничения по отношение членовете на СИК според чл. 96. От направената справка, в състава на СИК №02 01 00 012,  установихме, че за член е назначена Татяна Йотова, по предложение на БСП ЗА БЪЛГАРИЯ. В Айтос на настоящите избори е регистрирана кандидатска листа на МК „ВМРО-БНД (ВМРО-БНД и НФСБ)“ за участие в изборите за общински съветници и за кметове. Под номер 4 в листата фигурира като кандидат Йотко Йотов, който е съпруг на Татяна Савова Йотова. Подобно нещо категорично противоречи на Изборния кодекс и сериозно нарушение, тъй като в избирателна комисия имаме налице съпруга на кандидат за общински съветник. Това лесно може да бъде установено чрез изискване от ОИК Община Айтос на Удостоверение за съпруг и родствени връзки на някое от посочените лица“, заявяват от централата на ГЕРБ-Айтос.

Жалбата е входирана от общинския координатор Красимир Енчев. Жалбоподателите очакват своевременно извършване на проверка от РИК и санкциониране на нарушителите.

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Веселин Казаков:На подводница "Надежда" се роди идеята за „Desant KzK"
Руско Русков - от Айтос до University College, Оксфорд
Ивайло Димитров хвана кръста в Айтос
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.