Любопитно
Фолкдива организира соцпарти в заведението си
TразмерT

Ровете за чавдарски и пионерски връзки из шкафовете си

 

Георги РУСИНОВ

 

Фолкдивата Вероника организира соцпарти за Деня на семейството в заведението си, намиращо се в Бургас. Интересната покана се върти из социалните мрежи от няколко дни.

Ето и призива:

Уважаеми другарки и другари!

В Деня на семейството - 21 ноември, ние, членовете на колектива ни, с почит искаме да отбележим празника на основната клетка на наш’то общество и най-тържествено ви каним да вземете участие в мероприятието.

Дрескодът ще е чавдарска, пионерска, или комсомолска връзка, значка, червен карамфил, или вестник „Работническо дело“ в лявата ръка. Все пак за мераклиите да отидат на соцпартито е посочено, че с дрескод или без, то присъствието на тържеството е задължително.

В менюто с куверт от 39 лева са включени все ястия, които ще предизвикат носталгия по онзи строй до 89-а, в който ядяхме на корем българско производство и изнасяхме с тонове за братския Съветски съюз плодове и зеленчуци.

Овчарска салата по модел на заведението, но надминаващ този на Балкантурист (по техни думи) ще е идеалното мезе за ракийката. Мешана скара, достойна за Профсъюза, с гарнитура от картофена салата, домашна лютеница, боб салата с лук, зеле с моркови и пукана на огън чушка ще довършат сетивата с ударна доза балканска соцносталгия. За къде ще е една соцвечер без селската домашна питка с масло, самардала и червен пипер и реване с крем и пресни плодове. За късмет на посетителите и те са включени в менюто.

За доброто настроение и опит да се почувстват комфортно и у дома, гостите ще се насладят на соцестрада и любими хитове от „Мелодия на годината“. Томбола с награди ще е завършекът на вечерта. Вероника призовава, че очаква посетителите, за да може „заедно да повишим квалификацията в банкетната ни култура! Всяко кебапче – куршум в сърцето на световния империализъм“.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
54 години от Мальовишката трагедия
Отзвук от Фестивалите на рибата и виното в Бургас
Вижте коледната програма на Община Бургас
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.