Крими
Фермерът с тревата отива в ареста
TразмерT

В съда, където преди минути бе гледана мярката за неотклонение на задържания с 90 килограма марихуана Тодор Стаматов, журналистите не бяха допуснати в залата. Причината – съдия Събчо Събев искал тишина и спокойствие.

Стаматов дойде въоръжен със сериозна защита – един от топ-наказателните адвокати Росен Кожухаров. Пред медиите той коментира, че прокуратурата се аргументира по наличието на специална цел със житейска логика.

„Виждат голямо количество наркотик, което очевидно не е за лична употреба, поради което си правят презумция, че е предназначено за разпространение. Целта като елемент на субективната страна на престъплението следва да бъде доказана по несъмнен начин. Необходимо е да има конкретни факти, поради които да се обосновава тази теза. Предполагам, че колегите от прокуратурата и разследващите органи тепърва ще събират доказателства в тази насока, но становището на моя подзащитен е, че независимо от количеството, то в никакъв случай не е било за разпространение. Това е негова защитна позиция, която тепърва ще се доказва“, коментира той.

Кожухаров добави, че са поискали от съда каквато и да е друга мярка, стига да е различна от „задържане под стража“.

„По моя преценка, ако и да са налице първите две изискуеми от закона предпоставки за определяне на най-тежката мярка, то другите две липсват. Той няма да се укрие и да извърши друго престъпление. След като е задържан е направил самопризнания и е съдействал максимално за изясняване на истината“, обясни още юристът.

Окръжен съд – Бургас все пак обаче задържа Тодор Стаматов за постоянно.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Жена остави якето си без надзор в Карнобат, олекна с 650 лева
Пожар изпепели фургон в айтоско село
Кола потегли сама в руенско село, пострада жена
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.