Спорт
Феновете на Нафтата подготвят шоу за първото домакинство в Бургас
TразмерT

 Михаил КОЛЕВ

 

Феновете на „Нефтохимик“ подготвят шоу по трибуните за първото домакинство на „шейховете“ през този сезон на стадион „Ефбет Арена Бургас“ (бившия „Лазур"). Това ще стане на 24 ноември, когато бургаският тим ще посрещне у дома „Локомотив“ (София) в дубой от 16-ия кръг на Втора лига.  Организацията сред привържениците е започнала отдавна, тъй като те са научили предварително новината, че техният любим клуб се завръща на своя стадион, сподели пред вестник „Черноморски фар" Николай Стоянов, председател на фен клуба на „Нефтохимик".

„Подготвяме хореография, за да посрещнем подобаващо отбора у дома. Това, че поне 5 години ще играем в Бургас, ни вдъхва едно спокойствие, което преди го нямаше, а всичко беше на парче – с договори да ползваме страдиона ни само за полусезон, за няколко месеца или няколко мача“, каза още Стоянов.

Той коментира и темата относно смяната на името на стадиона, който ще се казва „Ефбет Арена Бургас“. По негови думи това не е създало недоволство сред феновете на тима, тъй като в днешно време е модерно спонсорите да избират имената на стадионите и това се случва в цял свят.

„Няма никаква драма, че стадионът ще носи друго име. Въпросът е новите спонсори да се ангажират с някаква стабилност и дългосрочен план за поддръжката и развитието му, защото моментното му състояние не е много добро, а той е емблематичен за нашия  град и се надявам да бъде запазен и реконструиран“, каза още Стоянов.

Привърженици на „Нефтохимик“ се надяват, че фактът, че техния любим отбор се е завърнал в Бургас, няма нищо общо с изминалите местни избори.

„Дано не е било предизборно, защото всички знаем, че хубавите нещата стават малко преди избори. Надявам се, че е случайност фактът, че се завръщаме точно сега на нашия стадион. Единственото ни желание е да играем в Бургас за по-дълъг период от време. Всички тези „домакинства“ извън града през годините се отразиха на посещаемостта на мачовете на отбора. Както се вижда хората се отдръпнаха, изцяло се отвратиха от футбола в Бургас. Ще трябва доста работа, за да може бургазлии да се завърнат на стадиона. Защото както всеки знае - без публика футболът просто губи своя смисъл“, каза още председателят на фен клуба на „Нефтохимик“.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Легенда на Челси: Искам отново да посетя Бургас
Стоян Копривленски преди битката в събота: Очаквам голямо зрелище
Нови медали за бургаски състезатели по бразилско джиу джицу
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.