Бизнес
Фалшиви изисквания стреснаха пътуващите до Турция
TразмерT

Дона МИТЕВА

Фалшива паника бе всята сред пътуващите често на пазар и почивка до съседна Турция. Туроператор от Бургас услужливо бе разпространил новината, че „На ГКПП - Малко Търново стои официално надпис за валидността на паспортите. Туристи, чиито паспорти изтичат 150 дни преди влизане в Република Турция, ще трябва да заплатят виза 567,5 турски лири. Туристи, чиито паспорти изтичат 60 дни преди влизане в страната няма да бъдат допускани”. Малко след като се появи тази информация, други туроператори опровергаха. Това не се отнася за български документи за самоличност.  

По изискването на турските закони, всеки чужд гражданин за вход в страната трябва да има минимум срок от 60 дни преди да му изтече паспорта. Това обаче не важи за българи. 

Ако ли все пак този срок не е спазен, се закупува така наречената таксова марка, която не е глоба. От грешно поднесената информация се остава с впечатлението, че Турция е поставила визи за български граждани. Това също не е вярно – визи за българи от турска страна не се изискват.

„Да, има табела. Да, пише същото, но е валидно само за хората с визи. Лично аз  пътувах през април с паспорт, на който му оставаше ден валидност, и нямах проблем като български граждани“, коментира за „Черноморски фар“ Йоана Демирева, турагент.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Цената на свинското продължава да расте
Търсят концесионери за морските плажове „Градина - Централен“ - част 2 и „Елените”
И през ноември има спад на туристи
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.