Бизнес
ЕС проверява какво прави Google с данните на хората
TразмерT

Представители на Европейската комисия (ЕК) са започнали предварителна проверка на Google, съобщава Reuters, чрез vesti.bg. Тя разглежда защо и как Google събира данни на потребителите и ще е решаваща дали да се започне пълно разследване.

Представител на проверяващите казва пред агенцията, че вече са изпратени въпросници на Google. Reuters допълва, че от разгледаните документи става ясно, че основният фокус на проверката е как се събират и използват данните за локално търсене, онлайн реклама, услугите за влизане в сайтове чрез един профил, уеб браузърите и др.

Пред онлайн изданието CNET Google коментира, че използва данните, за да подобрява качеството на услугите, които предлага. Компанията казва, че дава на потребителите контрол над данните и възможност да ги управляват, прехвърлят или изтриват. Интернет гигантът допълва, че продължава да води и дискусии с ЕС, за да отговори на притесненията на европейските институции за събирането на данни.

Все още е рано да се каже дали проверката ще премине в пълно разследване. Ако това се случи, то Google е заплашена от нови глоби. Това е и поредната проверка на ЕС в Google. През последните две години компанията вече беше глобена с общо над 8 млрд. евро заради обвинения в нарушаване на конкуренцията и ? беше наредено да промени някои от бизнес практиките си.

 

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Община Бургас финансира с 340 000 лева нискотарифни полети
В ход е изграждането на Промишлена зона Юг
Слагат на тезгяха тузарски комплекс край Несебър
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.