Бургас
„Епопея на забравените“ за 100 нови бургаски учители
TразмерT

Михаил КОЛЕВ

 

Кметът Димитър Николов приветства 100 новопостъпили бургаски учители. Срещата се състоя в зала „Петя Дубарова“ в Морското казино. На нея присъства и зам. кметът по култура и образование Йорданка Ананиева.

„Искам да ви благодаря за смелостта да кандидатствате и да започнете работа в бургаските училища и детски градини. Следейки тренда на постъпване на млади хора в училищата на Бургас, се забелязва една положителна тенденция. Преди 2 години бройката беше 70, миналата година 80, а тази година са повече от 100. Това показва, че постепенно ние преодоляхме стреса около незачитането на тази професия, както и спадането на нивото на престиж и авторитет“, заяви градоначалникът.

Николов заяви още, че неговата врата винаги е отворена към младите преподаватели.

„Винаги сте дошли при мен, за да търсите не само финансова, но и морална, административна, защо не и правна подкрепа на вашите инициативи. Вие ще бъдете пример за подражание, пример, който бургаските деца ще следват и ще се учат от вас. Ще носите тази отговорност да учите и да възпитате новото поколение на Бургас, в това число и на България. На добър час, прощавайте малките грешки на децата, защото никой не е безгрешен“, каза още той.

Николов връчи на всеки един от присъстващите учители книгата на Иван Вазов „Епопея на забравените“.

Сред наградените бе и Петя Кукова, учител в детска градина „Славейче“.

„За мен тази професия е мечта и предизвикателство. Реших да се захвана с нея, защото обичам децата, харесва ми работата с тях, времето което прекарваме заедно, е истинско удоволствие“, сподели пред медията ни тя.

Това, което я мотивира е, желанието да даде най-доброто от себе си на бъдещето поколение.

„Мотивираме и това, че любовта, която даваме ние на децата, ни се връща стократно повече“.

Признава, че по време на нейната работа се сблъсква и с някои трудности.

„Недоверието на родителите е най-големият проблем и това че някои от тях търсят да се заядат или да те изкарат винаги виновен, че не си видял, не си разбрал. Но смятам, че това е поправимо с повече работа, както и с повече присъствие на родителите в общи проекти, за да се доверят на нас, защото работата помежду ни е обща“, категорична е Петя Кукова.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Почина големият бургаски изпълнител Росен Петров
KAT-Бургас няма да работи в петък след 12 часа
Бургаски ученик е на финала на конкурса за стипендията на Фондация „Кроношпан“
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.