Спорт
Екшън с бургаски съдия прекрати мач в Карлово
TразмерT

Михаил КОЛЕВ

 

Пореден екшън се разигра по футболните терени на България. Този път случаят е от 16-ия кръг на Трета югоизточна лига в мача между „Левски“ (Карлово) - „Розова долина“ (Казанлък), където в епицентъра на събитията е бургаският страничен съдия Стефан Димитров.

Всичко се случва в 90-ата минута на двубоя, когато Димитров отсъжда засада при голова атака на гостите, при резултат 1:1. Това негово решение вбесява играчите на „Розова долина“ и те се нахвърлят срещу бургаския арбитър, като само намесата на охранителите спасява Димитров от по-жесток линч.

Според казанлъчани обаче, побой над страничния съдия не е имало, а само бутане. Те настояват Стефан Димитров да бъде изхвърлен от съдийството, тъй като според тях той имал навика винаги да свири в полза на домакинските отбори.

Самият потърпевш на няколко пъти бе потърсен за коментар от вестник „Черноморски фар“, но арбитърът не вдигаше телефона си.

Пред медията ни повече яснота около случая внесе Огнян Златков, секретар на Зоналния съвет на БФС-Пловдив, под чието управление е Трета югоизточна лига. Той е категоричен, че побой над Стефан Димитров не е имало, а само блъскане от страна на играчи на „розите“. Във връзка с инцидента са наказани двама техни футболисти – Калоян Петров (за 4 срещи) и Димитър Вакавлиев (1 среща).

„Ако имаше побой над страничния съдия наказанията нямаше да са толкова леки, а вече щяха да са за 1 година“, каза още Златков.

Заради прекратяването на мача, най-вероятно ще бъде присъдена служебна победа за тима „Левски“ (Карлово).

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Национален треньор основа свой боен клуб в Бургас
Кметът Димитър Николов награди изявени спортисти
Треньор по спортна гимнастика алармира: Няма къде да тренираме в Бургас
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.