Бургас
Екипажът на задържания панамски кораб ще си търси заплатите чрез съд
TразмерT

От Пристанище - Бургас им осигуряват и храна

 

Георги РУСИНОВ

 

Екипажът на задържания панамски кораб, за който „Черноморски фар“ писа миналата седмица, възнамерява да съди собственика на плавателния съд. От свои източници научихме, че това им остава единствено като вариант.

Както вече съобщихме, корабът „LADY BO“ е задържан на пето корабно място на Пристанище-Бургас по международната трудова конвенция за неизплащане на заплати. Сагата е още отпреди Нова година. Тогава веднъж с екипажа са се срещнали представители на собственика и застрахователя, обещали са им заплати, но клетите моряци останали само с обещанието си.

Именно това е причината сега екипажът да прибягва до съд. Иначе моряците не могат да се приберат по родните си места, тъй като няма кой да им поеме разходите за това. По принцип това трябва да е корабособственикът или застрахователят, но нито един от тях не се е ангажирал с това и въпросът остава висящ към днешна дата.

Арестувайки кораба, моряците вече ще могат да се приберат, като са упълномощили адвокат, който да ги представлява. Това ще стане, ако собственикът не се появи и се разплати с тях. Тогава след края на съдебното дело, корабът ще се обяви на търг и екипажът ще си получи заплатите от продажбата му.

„Черноморски фар“ научи и че освен ток и вода, както писахме, Пристанище - Бургас им осигурява и храна. Към момента няма хуманитарна криза сред екипажа от деветимата индийци, тримата турци и двамата украинци.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Състоянието на Стефан Данаилов е стабилно
Вълчо Чолаков: Северният обход няма да се проточи колкото при обхода на Ахелой
Съдебни дела бавят Северния обход на Бургас
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.