Карнобат
Еднопосочни улици и нови паркинги облекчават движението в Карнобат
TразмерT

В Карнобат предприемат изпреварващи мерки срещу възникването на едно доскоро непознато за местните жители затруднение.

Според кмета Георги Димитров в последно време администрацията е установила, че в отделни точки на града започва да се усещат трудности с паркирането.

В момента автомобилният парк включва около 11 500 моторни превозни средства и тенденцията е към нарастване  на техния брой.

Една от първата стъпки, която планират кметът и неговият екип, е оптимизирането на пространството зад народно читалище „Димитър Полянов“ в центъра на града. Плановете са на този паркинг да могат да намират място 25 автомобила.

Нови паркоместа ще бъдат осигурени и по ул. „Братя Миладинови“. От общинска администрация вече работят и по отстраняването на автомобили, които са спрени от движение,  от уличните платна.

Паркинги ще бъдат обособени и на други места в града след приключване на обновяването на междублоковите пространства в новосанираните жилищни сгради.

През 2019 година в Карнобат ще разширят и обхвата на еднопосочното движение. Предвижда се  ул. „Стефана Чамурова“  да бъде вече еднопосочна и да води към „ул. „Стара планина“, където също еднопосочно движение ще отвежда трафика към болницата.

Увеличаване на улиците с еднопосочно движение обхваща основно онези зони, където автомобилният трафик е по-интензивен. Очакванията са, че по този начин повече автомобили ще могат да паркират, а останалите да се придвижват безпрепятствено.

В момента еднопосочни улици са  „Карнобатска комуна“, „Алекси Нейчев“ , „Васил Левски“,  „Девети септември“ и  ул. „Димитър Благоев“ в частта си пред Професионалната гимназия.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
В Карнобат през 2019: Няма да се повишават данъци и такси
Гори хижа в карнобатско село
Еднопосочни улици и нови паркинги облекчават движението в Карнобат
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.