Спорт
Едноличен търговец ще ремонтира зала „Нефтохимик“
TразмерT

Фирмата досега е санирала една сграда в Бургас чрез обществена поръчка

 

Георги РУСИНОВ

 

Едноличен търговец със само една изпълнена обществена поръчка за саниране ще ремонтира спортната зала „Нефтохимик“ в Бургас. ЕТ „Славива“ със седалище в морския град, със собственик Славчо Славов, спечели обществената поръчка за проекта. С близо 200 хиляди лева спортното съоръжение трябва да бъде ремонтирано.

Залата се намира непосредствено до стадион „Лазур“ в едноименния комплекс и ще претърпи основен ремонт в идните месеци, а прогнозната стойност е 187 277 лева без ДДС.

Ремонтът ще включва: подмяна на частичната метална конструкция в подпокривното пространство, където част от покрива е пропаднал; подмяна на цялостната топло- и хидроизолация, като за това ще бъде частично демонтирана тази, която вече съществува на покрива; демонтаж на съществуващите огледала в залата за акробатика и монтаж на нова облицовка от ламинирани плоскости с метална рамка и нови огледала; демонтаж на съществуващите и монтаж на нови настилки, облицовки, мазилки, ново боядисване; подмяна на ВиК-инсталции - частично в съблекалните към залата за акробатика и изцяло в съблекалните към залата за волейбол; смяна на дограмата в съблекалните към залата за волейбол; подновяване на цялата тръбна разводка и фитинг; нови изолации за съществуващата абонатна станция; изграждане на стоманобетонова рампа за достъп на хора в неравностойно положение.

Спортна зала „Нефтохимик” е построена през 1988-а с две обособени вътрешни зали по акробатика и за волейбол. Конструкцията е стоманена. Основен ремонт на конструкцията не е правен скоро – последният е преди повече от 8 години - но въпреки това по сградата не се забелязват видими пукнатини и деформации. Настоящата обществена поръчка е наложителна поради обилни течове и амортизация на описаните по-горе помещения и части от сградата. 

В момента тече 14-дневният срок, в който останалите кандидати могат да обжалват.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Футболен Бургас вдъхна кураж на момче с церебрална парализа
Нефтохимик си тръгна само с точка от Ловеч
Футболен национал с жест към царевски таланти
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.