Малко Търново
Една лекарска практика обслужва община Малко Търново
TразмерT

Много е трудно с лекарските практики в общината. Когато си по-далеч от областния град, нещата стават все по-трудни и по-трудни. Имаме само едно джипи, което покрива цялата територия, признава кметът на Малко Търново Илиян Янчев.  Половината от хората в Граматиково даже са  към община Царево. Имаха оплакване, че джипито не ги посещава. Направих сериозен разговори и се разбрахме, че всеки месец ще има посещение на лекарката.  Обясненията на лекарката са, че пътят е много лош, допълва той.

Хората от общината нямат нормален достъп до личния си лекар. За да отидат на преглед в Малко Търново, те трябва да се качат на маршрутката или на личния автомобил за да стигнат в града, да минат през личния лекар, да си вземат лекарствата и да се върнат. Всичко това са разходи и губене на време.

В Звездец има оборудван в кметството кабинет, в който личният лекар всяка седмица е там, но пък нямат аптека, жалват се местните.

"Всичко при нас се случва изключително трудно, а живеем в едно прекрасно кътче. В крайна сметка излиза, че сме забравени от всички. Много е трудно на местните жители, а те са дали целия си труд, да има живот в тези населени места и заслужават нормални старини", казва кметът Янчев.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Село Бръшлян – най-предпочитаното за отдих в Странджа по празниците
Малкотърновски празнични рецепти: Вкусна пухкава пита
Малкотърновски празнични рецепти
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.