Спорт
Едмонд Назарян спечели бронз на световното по борба в София
TразмерT

Михаил КОЛЕВ

 

Състезателят на „Бургас“ Едмонд Назарян спечели бронзов медал на световното първенство по борба (класически стил) за кадети в София. В битката за 3-5 място в категория до 51 кг синът на легендарния борец Армен Назарян успя да победи с технически туш за по-малко от три минути индиеца Аршад Аршад. Преди това Назарян се справи със сериозни съперници като узбека Акмат Хамроев, казахстанеца Исхар Курбаев – бронзов медалист от миналогодишното световно, а на полуфинала загуби от представителя на Иран Саид Лейвеси, който в последствие стана шампион, а по-рано през годината и азиатски първенец.

Със спечеленото отличие Едмонд донесе и единствения медал на България от Световния шампионат.

„Доволен съм от представянето на Еди, медалът беше очакван, въпреки трудните противници, които му отреди жребият“, заяви пред вестник „Черноморски фар“ Николай Дачев, национален треньор на кадените ни и наставник в „Бургас“.

Едмонд Назарян заедно със своя треньор Николай Дачев

До привличането на младия борец в бургаския клуб се стигна преди около 3 месеца. Той и неговият баща са доволни от развитието му тук, а желанието и на двама им е Назарян-младши да продължи да се развива в Бургас.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Отборът на Поморие напусна Втора лига
Диян Петков: Доволен съм от представянето ни до момента
Руски волейболен гранд идва в Бургас за мач с Нефтохимик
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.