Спорт
Джамбазов за кризата в „Нефтохимик“: С този орязан бюджет е тежко, плащаме 40 бона за терен 20/40
TразмерT

Парите са крайно недостатъчни, коментира спортният директор

 

Георги КОСТАДИНОВ


 

Спортният директор на „Нефтохимик“ - Бургас Константин Джамбазов коментира положението в клуба предвид и оставката на изпълнителния директор Николай Тодоров.

„С оглед ситуацията, в която е клубът, двамата си подадоха оставките, на 10 ноември имаме Общо събрание и ще видим дали ще бъдат приети. С този орязан бюджет е тежко, в клуба играят млади момчета от региона, това е добре за клуба и града, те имат бъдеще. Бюджетът е на минимум, плащаме пари за общинска база, имаме пари за провеждането на срещите, не може клубът да е общински, а да плащаме наем за базите. Ще искаме среща с общината, за да се води нормален тренировъчен процес. Ще се борим до последно за оставането си във Втора лига“, коментира Джамбазов.

„След отпадането от Първа лига, ние трябва да търсим вариант за клуба, тогава са давани доста солидни заплати, но това си е решение на предишните ръководители, собственик на отбора е Община Бургас. Този клуб е на Общината, не е мой, не е на хората в клуба. Плащаме около 40 000 на година да тренираме на терен 20/40“, допълни Джамбазов.

В „Нефтохимик“ в последните дни ври и кипи. Стана ясно, че след като бяха хвърлени две оставки от ръководството на клуба, сега служителите вдигнали своеобразен бунт. Те са входирали писмо, в което искат среща с председателя на общинския съвет Костантин Луков и шефа на спортната комисия Калчо Белов. Под писмото подписите са сложили и всички треньори, които са на щат в клуба, включително и наставникът на мъжкия отбор Благомир Митрев. Общо 40 служители, треньори, футболисти и сътрудници са подписани в писмото. В него се обяснява, че ситуацията в дружеството и много несигурна и е крайно време община Бургас, която е основен акционер, да вземе отношение. Треньорите и служителите настояват също така на срещата да присъстват и кметът Димитър Николов, както и зам.-кметът д-р Лорис Мануелян.

В последните дни процесите във футболния клуб са изключително тревожни, като бъдещето остава несигурно. Финансовата криза е много сериозна, а гаранции за осигуряване на оборотни средства реално няма.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Скандал в Спортното: Треньор обижда плувец на етническа основа, твърди съветник
Спортната комисия в Общинския съвет подкрепи „Нефтохимик“ за базата в „Изгрев“
Супер шоу с Михаела Маринова открива Burgas Swimming Open днес
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.