Местни избори - 2019
„Движение 21“ се регистрира за изборите в Бургас
TразмерT

Георги РУСИНОВ

 

„Движение 21“ се регистрира за изборите тази есен в Бургас. Хората, на които Татяна Дончева гласува доверие в Бургас са сравнително непознати в политическите среди, но компенсират с добра професионална репутация.

Водач на  листата е адвокат Драгомир Ошваков, познат с участието си в няколко граждански инициативи в региона, сред които и протестите срещу построяване на депо за временно съхранение на опасни битови отпадъци в Атия. Там той работи по казуса с местните жители „про боно“ и е основният двигател на постигнатите малки успехи за хората.

На второ място е поставена Гергана Георгиева, която бе кандидат на „Движение 21“ и на изборите за Европейски парламент. Неин приоритет ще е инфраструктурата в квартал „Ветрен“, където живее. Според счетоводителя има много възможности за осигуряване на финансиране по европейски програми, които обаче не достигали до квартала.

Юлияна Мръчкова е ново лице в листата на „Движение 21“ в Бургас. Работи като експерт в отдел „Продажби“ на голяма производствена компания в Бургас. Любопитен факт, който беше потвърден от нея, е че тя е роднина на известния български юрист професор Васил Мръчков, бивш главен прокурор от края на 80-те години, университетски преподавател и безспорен авторитет в областта на трудовото и осигурително право. Интересува се от проблемите в сферата на образованието и взема дейно участие за тяхното решаване. Ще се бори за осигуряване на по-добра материална база в училищата и подобряване на градската среда.

Димка Иванова е другото ново лице в листата на „Движение 21“. На много хора в Бургас, тя е известна по-скоро като бохем, ценител на изкуството, добрата кухня и виното, възторжен почитател на природата и запален любител на велоспорта. Съвсем естествено, тъй като е бивш преподавател, нейни приоритети ще бъдат сферите образование и култура в Бургас.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Лефтеров: „Нагласена атака, за да ни изкара от изборите в Несебър“
БСП: Действията в Несебър са безпрецедентни в новата история на България
Димитър Николов: Стартирам нова програма за кварталите със засилен контрол по поддръжката им
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.