Спорт
Довечера Кобрата излиза на ринга срещу Фюри
TразмерT

16 месеца изминаха от последното качване на ринга на Кубрат Пулев за мач. Днес (27 октомври), след дълга пауза, Кобрата отново ще изпита адреналина да се биеш за голям залог и пред българска публика. 

След Джордж Ариас, Морис Харис, Дерек Чисора, Самуел Питър и Кевин Джонсън, Пулев ще се изправи срещу 24-годишния Хюи Фюри. Този път съперникът изглежда по-подготвен и по-корав.

Фюри стана световен шампион за младежи през 2012 г., а година по-късно влезе в професионалния бокс. Той има само една загуба в кариерата си - от Джоузеф Паркър през 2017 г. 

Кубрат пък също загуби веднъж в професионалния бокс - от Владимир Кличко през 2014 г.

Този път обаче залогът е огромен - победителят от сблъсъка ще стане официален претендент за световната титла на IBF, която в момента принадлежи на Антъни Джошуа.

Кобрата вече беше в тази позиция. През 2017 г. Пулев се отказа от мач за титлите на британеца в последния момент, след като получи контузия. Ако този път успее отново да се сдобие с тази чест, най-вероятно мачът срещу Джошуа ще е през 2019 г.

Кантарът показа, че Пулев е с 2 кг по-тежък от своя съперник. Фюри пък е по-висок - с 4 см. 

Кубрат обаче има в ръкавицата си огромен коз - пълната зала, която ще го подкрепя. Може би именно тази подкрепа, която Пулев винаги е получавал от своите сънародници, разколеба цели трима боксьора, които трябваше да се бият срещу него преди Хюи Фюри да заеме срещуположният ъгъл на ринга. Мач в София отказаха Доминик Бризил, Дилиън Уайт и Джарел Милър.

Лагерите на българина и британеца показаха приятелски отношения преди мача и заявиха, че ще говорят с удари на ринга, въпреки многобройните си изяви преди срещата. 

Цял куп други мачове ще подгреят зрелищното шоу между Кубра Пулев и Фюри. Най-интересният може би е този между по-малкия брат на Кобрата - Тервел и аржентинеца с италиански паспорт Леонардо Бруцезе (19 победи, 6 с нокаут и 5 загуби).

Двамата ще спорят за вакантната титла на Европейския съюз в полутежка категория. 

Дали семейство Пулеви ще триумфира около полунощ в София? Ще видим след часове! 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Охранителна фирма спечели благотворителния полицейски турнир в Бургас
Рекорден брой участници на полумаратона „Атанасовско езеро“ тази година
Румен Димов - изпълнителен директор на ФК „Созопол“: Не гоним на всяка цена класиране във Втора лига
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.