Бизнес
Допуснаха само една фирма до поръчката за бързия коридор до „Славейков“
TразмерT

Вторият участник не отговарял на предварителните условия на възложителя

 

Георги РУСИНОВ

 

Само една от двете фирми участващи в обществената поръчка за изграждането на бърз коридор, който да свърза „Славейков“ с „Булаир“, бе допусната до участие. Това е софийската фирма „Инфра експерт“ АД. За да се свърже кварталът с ЦГЧ ще бъде обособена нова бърза автобусна линия от „Проф. Яким Якимов“, през „Стефан Стамболов“ и „Демокрация“, до „Булаир“. Шуменската „Автомагистрали - Черно море“ АД не бе допусната тъй като офертата им не отговаряла на предварителни условия на възложителя в лицето на Община Бургас.

Софиянците предложиха оферта от 5 999 893 лева без ДДС за изпълнението на бързия коридор. Разбивката е следната: 133 360 лева без ДДС за изготвянето на проект, 33 340 лева без ДДС за осъществяване на авторския надзор и 5 833 193 лева без ДДС за изпълнението на строително-монтажните работи.

Цялостното изпълнение на проекта трябва да бъде завършено в срок от 540 дни. Тъй като софийската фирма е единствената допусната на по-нататъчен етап, най-вероятно тя ще е тази, която ще реализира проекта.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Седем социални партньори обучават безработни
Система ще обобщава дългосрочни и краткосрочни прогнози за пазара на труда
1.2 млн. лв. са събрани от такса „шум“ за бургаското летище
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.