Крими
Допълнителна експертиза ще доказва вменяем ли е бил Иван по време на убийството на Никол
TразмерT

Георги РУСИНОВ

 

Убиецът на 11-годишната Никол – Иван Иванов обжалва присъдата си пред Апелативен съд – Бургас. Той получи 8 години затвор за зверското убийство на малкото момиче. На 20 август 2017-а Никол Йончева бе открита заклана в асансьора на блок 101, за което „Черноморски фар“ информира пръв.

В съдебното заседание, което отново бе при закрити врата, защитата на 16-годишният убиец в лицето на адвокат Стоян Иванов поиска назначаването на допълнителна психично-психиатрическа експертиза, която да провери степента на вменяемост по време на извършването на акта. Веднъж такава експертиза вече постанови, че въпреки умствената си изостаналост Иван е разбирал какво върши във фаталната нощ. В залата влязоха само родителите от двете страни.

При изслушване на двете страни съдът е взел решение такава експертиза да бъде назначена, чийто резултати ще станат ясни на заседание насрочено за 28 януари 2019-а. Защитата на Иван е представила нови доказателства. Така на базата на експертизата и на заключенията на вещите лица ще се установи разбирал ли е какво върши Иван, или е бил в състояние на силен афект.

С тези си действия убиецът на Никол най-вероятно се опитва да намали 8-годишната си присъда, тъй като оневиняването му е почти невъзможно. Въпреки това родителите на Иван продължават да твърдят, че синът им е невинен и че истинският убиец е човек с качулка. От прокуратурата заявиха, че данни за участието на трети човек няма.

Родителите на Никол все още са граждански ищци и не могат да обжалват присъдата, докато не бъдат конституирани като частни обвинители. Предстои да видим дали това ще се случи.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Пет кокошки, две патици и десет гълъба станаха жертви на пожар
Пуснаха Пейко Янков срещу 100 бона гаранция
Екстрадираха в родината му казахстанеца източил 1 милион долара
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.