Крими
Домашен арест за шофьора обвинен в смъртта на велосипедиста Евелин
TразмерT

Георги РУСИНОВ

 

Окръжен съд – Бургас измени досегашната мярка на обвинения в причиняване на смърт по непредпазливост Владимир Колев от „подписка“ на „домашен арест“. Той е обвинен за това, че миналия декември прегази велосипедиста Евелин Дуков, шофирайки в пияно състояние.

Колев продължи да отрича, че е бил зад волана, а защитата му поиска назначаване на наново на две експертизи – авто-техническа и съдебно-медицинска. Прокуратурата и защитата на опечаленото семейство поискаха на Колев да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение – задържане под стража.

Въпреки, че съдът сметна, че има основания за изменяне на мярката, то няма достатъчно доказателства да бъде наложена най-тежката. Именно затова решението бе „домашен арест“.

Мотивите на съдебния състав са, че има опасност обвиняемият да се укрие, тъй като няма достатъчно доказателства къде точно работи и че се грижи за болната си майка – нещо, което софиянецът заяви в залата.

Колев ще търпи домашния си арест на адрес в София, а СДВР ще следи дали спазва мярката си.

Следващото заседание бе насрочено за 9 януари от 9:30 часа. Тогава ще бъдат изслушани решенията на досегашните експертизи, преди съдът да реши дали има нужда да се назначат наново.

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Пешеxодец загина след като бе блъснат на пътя Ветрен - Бургас
Крадец на гуми и джанти остава в ареста
Татко се изхарчи за гаранцията на обралия колегата си Иван
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.