Бургас
Димо Тодинов, на 72 години: Благодарение на специалистите от МБАЛ „Сърце и Мозък” отново се чувствам млад и работоспособен
TразмерT

След 4-часова сърдечна операция и успешно заменена аортна клапа с биологична протеза – 72-годишният Димо Тодинов от Стара Загора се възстановява успешно. При напускането на болницата пациентът сподели, че се чувства с 20 години подмладен. „Изпитвах затруднения дори при най-леките физически активности, а аз не съм готов да се залежа, все още упражнявам професията си на заварчик.” Димо Тодинов допълни, че само преди 5 дни е прекрачил прага на болницата със световъртеж, трудно дишане, болки в гърдите и отпадналост, а сега я напуска като младеж. „Благодаря на проф. Данов, на д-р Андреев, на д-р Градинатов и на целия сестрински персонал, който ме караше да се чувствам като у дома си. Рядко се срещат толкова всеотдайни лекари! Дойдох в МБАЛ „Сърце и Мозък” чак от Стара Загора, защото бях чувал много високи оценки за болниците от веригата в Плевен и Бургас. Нямах колебания, че ще доверя здравето си в техните ръце и не съжалявам. Освен медицинска помощ от толкова високо ниво, получих човешко отношение, което ще остане за мен като скъп спомен, защото операциите ... сами по себе си са стресиращи преживявания, но не и тези в МБАЛ „Сърце и Мозък”.

Димо Тодинов постъпва в здравното заведение с оплаквания от задух и зачестяващи болки в гърдите. 

След ехографски преглед е диагностициран с високостепенна аортна недостатъчност или невъзможност за пълно затваряне на аортната клапа. Вследстие на това сърдечният мускул губи своята разтегливост, а на по-късен етап отслабва помпената функция на сърцето и това води до сърдечна недостатъчност. 

Екипът е ръководен от проф. Владимир Данов и д-р Андрей Анддреев.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Бургазлии почетоха Левски с две факелни шествия
РИОСВ-Бургас сложи край на драмата „пеликан със зеле“
Бургас се преклони пред саможертвата на Васил Левски
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.