Спорт
Димитър Николов се сдоби със златен медал по хандбал
TразмерT

Михаил КОЛЕВ

 

 

Кметът Димитър Николов поздрави юношите на хандбален клуб „Фрегата" за спечелената шампионска титла на България. Той прие в заседателната зала на община Бургас играчите и ръководството на тима.

При срещата си с представителите на отбора градоначалникът подчерта, че благодарение на успехите през последните няколко години Бургас се е превърнал в своеобразна хандбална столица на страната.

„Фактът, че юношеската формация на „Фрегата" е шампион, ни прави оптимисти, че расте едно талантливо поколение млади спортисти. Ние като администрация ще продължаваме да подкрепяме клубовете, които доказват, че работят усилено и печелят успехи. С това те издигат престижа на нашия град и ни карат да се гордеем", каза Николов.

Той получи златен медал като подарък от бургаския клуб, а от своя страна Община Бургас също награди хандбалистите на „Фрегата“. На срещата присъстваха и Никола Добрев – президент на отбора, Румен Христов – спонсор на клуба, както и треньорският щаб на бургазлии.

„Убеден съм, че и за в бъдеще ще постигаме успехи, благодарение на сериозния труд, който полагат наставниците и състезателите. Те са едни биткаджии и ги поздравявам за успеха“, каза Добрев.

Румен Христов разкри, че заедно с Никола Добрев са на мнение, че е най-добре да се помага на подрастващите. Юношите на „Фрегата“ доказаха, че в момента има изграден „А“ отбор, съставен само от местни състезатели, а от по-долните гарнитури идват също сериозни подкрепления, заяви още Христов.

Юношеската формация родени през 2003-2004 г. е в най-успешната за клуба за последните 5 години. От сформирането му през есента на 2014 година досега, отборът на Десислав Симеонов е 4-кратен шампион на България, като за последните 3 години е неизменен първенец.

Настоящата 2019 година се оказа изключително успешна, като в началото на месец март отборът спечели и „Купа България“. В юношеската формация на „Фрегата" има шестима национални състезатели, на които им предстои участие на Европейския шампионат през 2020 година в Бургас.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Кметът Димитър Николов поздрави Антон Коджабашев за 60-годишнината
Цесекарят, който се влюби в Бургас
Живко Табаков:На Бургас е нужен ресорен зам.-кмет по спорта
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.