Бизнес
Дезинфекцират опразнените кочини
TразмерT

Дона МИТЕВА

Над двадесет населени места са проверени вече от експертите на БАБХ от общо над стоте, които се намират в 20-километровата зона за биосигурност около трите свинекомплекса в региона. Проверките продължават.

Във връзка с мерките за сигурност заради Африканската чума по свинете стопаните, които отглеждат по няколко домашни прасета, в личното стопанство, наречено „заден двор“, трябваше до началото на седмицата да ги заколят доброволно и приберат във фризерите, след топлинна обработка на месото. В региона на Бургаско има три свинекомплекса - в Ахелой, Зимен и  Крумово градище.

„Влизаме във всяка кочина и правим дезинфекция. Няма открити животни. Подписваме протоколи“, коментира д-р Георги Митев,  директор на Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ).

Националният събор на Петрова нива, който е планиран за 17 август, също ще се проведе при засилени мерки за биосигурност. Кметът на Малко Търново е внесъл искане към БАБХ да бъдат предприети необходимите мерки срещу Африканската чума по свинете. За целта от БАБХ се очаква да се направи организация по дезинфекцията на автомобилите и хората, както и да се следи стриктно за изхвърляне на отпадъците на определените за целта места.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Цената на свинското продължава да расте
Търсят концесионери за морските плажове „Градина - Централен“ - част 2 и „Елените”
И през ноември има спад на туристи
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.