Поморие
Дежурни екипи в Поморие в готовност да помагат на гражданите след пороя
TразмерT

В рамките на последното денонощие количеството валежи на територията на Поморие достигна до 142 л/ кв.м. Интензивният дъжд, паднал за изключително кратко време, доведе до натрупване на вода по улиците в най-ниските части на града. Това от своя страна създаде затруднения в движението по пътните платна и наводнения на приземни етажи в засегнатите улици.

За справяне с последствията от сложната метеорологична обстановка кметът Иван Алексиев сформира екипи, които и днес да работят по сигнали на граждани, оказвайки им съдействие за отводняване на домовете им. „Всички системи за изпомпване на водата бяха в изправност и работиха по време на пороя и след това. Екипите на РСПБЗН се отзоваваха на сигнали от граждани до късно снощи, но и днес имаме готовност да помагаме на хората, пострадали от пороя. Нека не се колебаят да се обърнат към нас за съдействие”, каза кметът Алексиев. Той благодари на колегите си от община Камено и град Българово за приятелски протегнатата ръка и предоставените две допълнителни помпи в услуга на Община Поморие.

При необходимост може да потърсите помощ на тел. 112 или на тел. 0596/ 22504, 0596/ 24003 – дежурен Общински съвет за сигурност.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Големи проекти преобразяват Ахелой
В Поморие: Нова компания обслужва градските автобусни линии 1 и 2
Жители на Горица желаят да развиват селото си
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.