Камено
Десетки напълниха с пластмасови капачки Голямото сърце на Камено
TразмерT

Община Камено стартира днес инициативата „Да напълним голямото сърце на Камено“. За целта бе поставена метална конструкция във формата на голямо метално сърце, където жителите на общината ще могат да предават различни пластмасовите отпадъци.  Събраните капачки ще бъдат предавани  за рециклиране, а със събраните средства ще бъдат подпомагани различни социални дейности и каузи. 

Добрият пример и позитивната акция бе започната от клуб „България за младите“ към ПП ГЕРБ в Бургас. Първи капачки постави кметът на Камено Жельо Вардунски.

„Радвам се, че и Камено днес се присъедини към тази прекрасна инициатива. Надявам се, че всички жители на общината ще прегърнат идеята“,  каза Жельо Вардунски.

Учениците от СУ „Христо Ботев“ също се включиха в акцията по събиране на капачки.

Първата кауза на Камено е със събраните средства да бъде подпомогнато лечението на тяхна съгражданка, която страда от тежка болест. Общината ще поеме обслужването на Сърцето, извозването на пластмасата, а средствата ще постъпват в специално разкрита дарителска сметка.

В Голямото сърце ще се събират всякакви пластмасови капачки – от вода, безалкохолно, козметика, паста за зъби, перилни и почистващи препарати, дори пластмасовата среда на шоколадовите яйца.  

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
18-годишен спаси кръста от водите на река Айтоска в Камено
Площадът на Камено заблестява с финансиране от правителството
Жельо Вардунски: Не ми е фикс идея да участвам на местните избори догодина
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.