Бургас
Демонстрират предприемачество чрез природни науки в Механото
TразмерT

С дните, посветени на аеронавтката Амелия Еърхарт – една от първите жени-пилоти, прелетели Атлантическия океан, превърнала се в символ на постоянството, амбицията и куража, Зонта клуб Бургас откри с фестивал за момичета от пети до седми клас. В проявата  специално участие има Университет за деца – София, с ръководител Явор Киряков. Събитието се реализира в  Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника и със съдействието на РУО в Бургас.

Практикоприложните работилници  по физика, химия, биология, астрономия, роботика и електроника се изпълниха с ученици, решили да отделят в свободното си време, за да се посветят на тайни на науката.

На откриването присъстваха зам.областният управител проф. Севдалина Турманова, директорът на Регионалното управление на образованието инж. Виолета Илиева, експерти от управлението, дами от бургаския Зонта клуб, родители. Всички гости разгледаха с голям интерес обособените лаборатории, а учениците се впуснаха в отделните експерименти с голям ентусиазъм.

Инж. Виолета Илиева изрази задоволство от факта, че и нестопански организации се включват в професионалното ориентиране на учениците. Заедно с проф. Турманова те подчертаха необходимостта от правилно ориентиране на младите хора към професии на бъдещето, пряко свързани с математика, химия физика, биология.

Старт на работата в отделните лаборатории даде Петя Великова, председател на Зонта клуб – Бургас. Направена бе и  снимка за спомен на всички участници в първата сесия.

Заниманията ще продължат и утре.

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Спортният елит на Бургас се сбогува с Владо Стоянов
Етажните паркинги изместиха идеята за буферните в Бургас
Бургазлийче проведе изпитите си след 7 клас в пловдивска болница
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.