Бургас
Делото в Турция срещу българските граничари ще стартира през март
TразмерT

Георги РУСИНОВ

 

На 12 март ще бъде даден старт на делото в Турция срещу четиримата български гранични полицаи. Те са обвинени от Тежкия наказателен съд в южната ни съседка за смъртта на турски рибар. Днес в Бургаския районен съд се проведе поредното заседание по случая.

„Предстоят ни преговори за намиране на турски адвокат. Ние имаме някаква идея, но в момента още не можем да кажем дали всичко е приключило. След като документите пристигнат в Турция на 12 март ще има заседание в турски съд, там какво ще се случи – не мога да ви кажа. Моите очаквания са, че ще бъде прекратено разследването и ще бъдем оправдани“, заяви Михаил Цонков, един от обвиняемите по делото.

Той благодари на групата бургаски депутати и на всички български институции, които са им оказали помощ.

До началото на процеса граничарите трябва да имат турски адвокат, който да ги представлява, понеже не могат да имат защитник от страна на България. Тук техни адвокати са Росен Кожухаров и Станко Кралев.

„Всички писмени доказателства, включително и решението на Европейския съд, ги представихме на районния съд в Бургас. Ще изчакаме становището на съда дали да ги приеме или не“, каза адвокат Кожухаров.

Освен Михаил Цонков, обвиняеми са още Живко Петков, Никола Костов и Николай Петков.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Почина големият бургаски изпълнител Росен Петров
KAT-Бургас няма да работи в петък след 12 часа
Бургаски ученик е на финала на конкурса за стипендията на Фондация „Кроношпан“
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.