Айтос
Д-р Зияд Ел Масри:Чувствам се длъжен да помагам
TразмерT

В средата на октомври  специалисти на ДКЦ „Ел Масри“ - Бургас извършиха напълно безплатни прегледи на 150 деца от община Айтос. Кметът Васил Едрев, д-р Зияд Ел Масри и Туфик Ел Масри откриха кампанията в ДГ „Калина Малина" в Айтос. Децата им благодариха с импровизиран концерт, родителите и учителите дълго аплодираха благородната медицинската инициатива преди празника на Айтос.

Кметът Васил Едрев благодари за инициативата и заяви, че подобни жестове се случват рядко. Той честити на екипа на ДКЦ „Ел Масри" празника на българските лекари и им пожела да постоянстват с медицинската си грижа за децата на община Айтос. Кметът Васил Едрев връчи на д-р Зияд Ел Масри благодарствено писмо, в което се подчертава, че „днес всеки жест, свързан с грижа за здравето на децата, е особено ценен".

„ДКЦ „Ел Масри“ навърши 27 години. Чувствам свой дълг да помагам, най-вече за здравето на децата. От четири години нашите лекари правят безплатни прегледи на деца или на такива, които имат нужда. Тази година решихме да включим и Айтос, защото аз лично много уважавам вашия кмет, който е направил много за града и селата. Затова решихме тази година да включим 150 деца, но догодина в прегледите ще включим 300 деца", обеща д-р Ел Масри. Той подчерта, че инициативата не се случва по време на избори, за да бъде обвинявана местната власт, че прегледите са пиар-акция. „С това можем да помагаме - със здравеопазване, защото там сме силни. Догодина ще включим и 100 жени на мамографа, за превенция на рак на гърдата. Нашата клиника прави тези прегледи без никакви комерсиални цели - правим го за децата и за хората", заяви още д-р Ел Масри в Айтос.

Педиатърът д-р Веселина Дончева от ДКЦ „Ел Масри“ каза за НП, че в огромната си част децата са в добро здраве, личните им лекари са изключително отговорни, а родителите - загрижени и внимателни към малчуганите. „Децата са с редовен и пълен имунизационен статус, което дори и в големите градове рядко се среща. Имаше две-три дечица, на които дадох съвети и които имат нужда от помощ - имат проблеми с гърлото, по-големи сливици - статусът им трябва да бъде проверен от лекар специалист. Но те са единици.", каза за общинското издание д-р Дончева и потвърди, че децата са преглеждани изключително внимателно, едно по едно в продължение на два дни.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
„Петлите“ с премиера на айтоска сцена
Айтос събра благотворително 2863.77 лева - ще зарадва пенсионери в нужда предколедно
Калоян и Дилара на Световното по киокушин във Варна
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.